EvenWicht arbeidsdeskundige diensten

EvenWicht is een gecertificeerd en geregistreerd adviesbureau voor arbeidsgerelateerde problemen en vraagstukken.

Werk alleen met gecertificeerde bedrijfsartsen

Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

Zoals u wel bekend, bent u als werkgever verplicht om een bedrijfsarts in te schakelen voor onder meer de begeleiding en re-integratie van een zieke werknemer. U heeft daarbij de vrijheid om een bedrijfsarts in te schakelen die verbonden is aan of samenwerkt met een arbodienst of een zelfstandig gevestigde bedrijfsarts in te schakelen.

Let er daarbij echter wel op dat de door u ingeschakelde bedrijfsarts wel is gecertificeerd! Ook een bedrijfsarts dient namelijk ingeschreven te staan in het BIG-register (BIG staat voor: Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Alle zorgverleners en derhalve ook bedrijfsartsen dienen in dit register te zijn ingeschreven.

Deze certificering is van belang, omdat het UWV een loonsanctie kan opleggen wanneer blijkt dat de bedrijfsarts niet gecertificeerd blijkt te zijn. U heeft zich namelijk naar de mening van het UWV niet gehouden aan de re-integratieverplichtingen wanneer u zich bij de re-integratie van de zieke werknemer heeft laten bijstaan door een niet gecertificeerde bedrijfsarts.

Het kan zijn dat een arbo-dienst zelf weliswaar wel gecertificeerd kan zijn, maar dat dat niet de garantie geeft dat de betreffende bedrijfsarts wel gecertificeerd is. Voor de zekerheid is het derhalve goed om in het BIG-register na te kijken of de ingeschakelde bedrijfsarts wel geregistreerd staat en dus bevoegd is om zijn of haar beroep uit te oefenen overeenkomstig de kwaliteitseisen zoals deze gelden.

Het BIG-register kunt u online raadplegen op http://www.bigregister.nl/.

Voorkomen is nu eenmaal beter dan genezen. Doe er dus uw voordeel mee!

Contact

EvenWicht | Assen
Arbeidsdeskundige diensten

Telefoon: 06 - 525 432 92
E-mail: info@even-wicht.com
Contactformulier